دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در دیدار با دانش آموز خبرنگاران پانا:

دانش‌آموزخبرنگاران، بازوی توانمند شورای عالی آموزش و پرورش در آگاهی‌بخشی به جامعه هستند

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: دانش‌آموز خبرنگاران بازوی توانمند شورای عالی آموزش و پرورش هستند که نقش اصلی را در آگاهی‌بخشی به جامعه ایفا می‌کنند.

به نقل از خبرگزاری پانا؛ محمود امانی‌طهرانی، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در دیدار با دانش‌آموزخبرنگاران پانا به تاریخ پرفراز و نشیب کشورمان اشاره کرد و گفت: تاریخ ایران مملو از فراز و نشیب‌ها و پَستی و بلندی‌هایی است که مردم غیور این سرزمین همواره با تلاش، همدلی و همکاری پشت سر گذاشته‌اند. با نگاهی به تاریخ و مطالعه سفرنامه‌های شخصیت‌های معروف همچون حاج سیاح درمی‌یابیم که ایران، پیش از آگاهی از منابع و ارزش‌های خود، فاقد زیرساخت‌های مهم بود و با حاکمیت ظالم و ستمگر، بسیاری از منابع ارزشمند خود را از دست داده بود اما با مقایسه آن دوران با حال حاضر، پیشرفت‌های گسترده‌ای در تمامی امور مشاهده می‌شود. انقلاب مشروطه، نقطه عطفی در تاریخ ایران بود که تحولی عظیم را رقم زد و نشان‌دهنده امیدواری و روحیه شکست‌ناپذیری مردم ایران با ریشه‌ای قدرتمند است.

وی در ادامه به تأثیر وجود مدارس در طول تاریخ ایران اشاره کرد و افزود: مردم با آگاهی، مدارس جدیدی را به ایران افزودند و بدین ترتیب موجب بیداری جامعه‌ای شدند که دچار فقر فرهنگی بود. با ورق زدن دفتر تاریخ همواره شاهد تأسیس مدارس زیادی در سطح کشور بوده‌ایم. امروزه شورای عالی آموزش و پرورش با حدود ۱۰۳ سال تجربه در حال خدمت به قشر فرهنگی جامعه و رسیدگی به دانش‌آموزان است. این شورا کارکنانی باتجربه دارد که حتی قبل از دوران پهلوی به آن پیوسته‌اند و در طول زمان، خدمات زیادی به این شورا ارائه داده‌اند.

امانی‌طهرانی با اشاره به اهمیت فعالیت دانش‌آموزان در عرصه خبرگزاری گفت: به دانش‌آموزان پیشنهاد می‌کنم حتماً کتاب‌های بیهقی را مطالعه کنند. بیهقی، یک خبرنگار بود، خبرنگاری با قلم قوی از جنس جسارت و شجاعت؛ افراد در همه حوزه‌ها می‌دانند که عامل پیشرفت آن‌ها آگاهی است. آگاهی، جامعه را از فقر فرهنگی، درد و جهالت نجات می‌دهد و همه امور با آگاهی و شناخت انجام می‌شود. در جامعه امروز، سطح سواد تربیتی باید افزایش یابد؛ زیرا اگر دانش‌آموزان بتوانند در عرصه‌های تربیتی و فرهنگی، گام‌های استوار و محکم بردارند به قله‌های موفقیت در عرصه رسانه خواهند رسید. متأسفانه سطح این سواد در کشور پایین است؛ چراکه کار رسانه‌ای ضعیف است.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش ادامه داد: زندگی یک دانش‌آموز نباید تنها بر مبنای تحصیل و فراگیری درس باشد. دانش‌آموز در طول زندگی خود نیازمند روابط با همسالانش، تفریح سالم، پرورش استعدادها و یادگیری مسائل و درس‌های زندگی است. والدین باید نسبت به تحصیلات فرزندانشان آگاه باشند و نقش خود را در سال‌های تحصیلی فرزندانشان بشناسند. آن‌ها باید با تشکیل مثلث (معلمان، اولیا و دانش‌آموزان) به فرآیند تحصیلی و پیشرفت فرزندان خود کمک کنند. همچنین آگاه‌سازی جامعه و قشر فرهنگی بر عهده دانش‌آموزخبرنگاران و حافظان رسالت رسانه است.

وی اظهار کرد: قشر نوجوان و دانش‌آموز باید در جامعه در عرصه رسانه و نهادهای فرهنگی، فعال باشند. آن‌ها باید آگاهی خود را نسبت به زندگی، مشکلات و راه‌حل‌های آن افزایش دهند. این افزایش آگاهی موجب گسترش دایره آگاهی جامعه و شناخت آن‌ها نسبت به حوزه‌های مختلف می‌شود. دانش‌آموزان نسل امروز باید خود را پیشرفته کنند و به‌روز باشند. آن‌ها نسلی امروزی هستند و انتظار می‌رود از همه لحاظ علم، فرهنگ و آگاهی خود را گسترش دهند.

این سخنان در حقیقت دعوتی است برای دانش‌آموزان که نه‌تنها در عرصه علمی بلکه در حوزه‌های فرهنگی و رسانه‌ای نیز فعالانه نقش‌آفرینی کنند و گامی مؤثر در ارتقای آگاهی و پیشرفت جامعه بردارند.